неделя, 18 март 2018 г.

'Delicate'-на и все още жива



„Да танцуваш все едно никой не те гледа“ може и да е малко изтъркан израз, но видът му нагледно май никога няма да излезе от мода. Доказателството идва с новия клип на Тейлър Суифт, който е към песента ‘Delicate’ (фаворит на по-голямата част от суифтитата, включително и на мен от албума ‘Reputation’). И ако последните й няколко видеоклипа показаха, че „старата Тейлър не може да се обади в момента (...), защото е мъртва“, тук тя възкръсва неподправена и нелепо забавна, каквато не сме я виждали от видеото към ‘Shake It Off’ насам.


Слушайки парчето миналата година, почти бях сигурна, че видеото ще включва някоя от  задължителните съставки за летен хит, като какъвто звучи то – например кола, с който Тей Тей отпрашва към някой плаж и среща лятната си любов. Режисьорът Джоузеф Кан (който стои зад 90% от видеографията на Т. С. от 2014 до днес) обаче е решил клипът да няма нищо общо с текста (ако изключим барът накрая) и в случая мога напълно да си затворя очите. Както и широко обсъдената вероятност идеята да е взета от рекламата на Спайк Джоунз за Kenzo.

Видеото се вписва в албумната концепция за живота под прожекторите, от който Тейлър е уморена, и инжектира чистата радост, която Суифт изпитва, щом може да си позволи малко неочаквана лична свобода. И за разлика от повечето пъти, тук няма толкова скрити послания, които да ме глождят за разшифроване. Визията е освежаваща като мелодията, а на танците им липсва всякаква претенция, освен да покажат историята и емоциите от нея. И целта дори не е Тейлър да изглежда безупречно и секси, а именно да се освободи от този натиск. Изглежда все пак, че старата Суифт от ерата “1989” си е жива и пълна с енергия.


А миналите ми записани мисли за Тей Тей може да прочетете тук: http://bit.ly/2G7N3l3.

0 коментара:

Публикуване на коментар