понеделник, 24 декември 2018 г.

Какво (различно) да слушате тази Коледа

Никога не ми е писвало от “All I Want For Christmas Is You”, но тези, на които им се иска да се обесят с гирлянд, щом чуят Марая Кери, “Let It Snow” на Франк Синатра или някой друг коледен класик, могат да се възползват от следния кратък списък със свежи празнични парчета.





Гуен Стефани издаде коледния си албум “You Make It Feel Like Christmas” миналата година, но това явно не пречи през 2018 г. да издаде делукс версия на колекцията и да снима видео към едноименната песен с Блейк Шелтън. Подходяща, за да поздравите онези, които карат да усещате уюта на празника през цялата година.



Друго любимо от албума Гуен, което този път попада в графата guilty pleasure – сладникаво и несъвсем оригинално, но заразява с настроение.



Оригиналът изпява Стиви Уондър през 1967 г., когото чуваме за малко и тук, в кавъра на Джон Леджънд. Ако коледния дух беше песен, щеше да звучи като “What Christmas Means To Me” – весело, приповдигнато и уютно.



Още нещо от Джон Леджънд и “A Legendary Christmas”, който май се превърна в любимия ми коледен албум (ако слушате дори само него тази Коледа, няма да съжалявате). “Bring Me Love” е това, което може да се определи като моментална класика – звучи като еквивалент на “All I Want For Christmas Is You”, така че всеки влюбен има с какво да разнообрази.



И Джеси Джей се присъединява към редиците на празничните албуми с “This Christmas Day”. Парчето, даващо заглавие на колекцията, няма типичното коледно звучене, но като “Last Christmas” разказва за злополучна любов. За разлика от нея обаче, носи надежда.



Ако пък ви се слуша нещо класическо, “Santa Claus Is Coming To Town” с мощните вокали на Джеси Джей ще свърши работа.


Любима песен от албума на Сиа “Everyday Is Christmas” от 2017 г. “Sunshine” напомня, че не ни трябва много, за да радваме хорота около нас през цялата година.

Весело посрещане на празниците и нека коледното настроение не ви напуска през цялата година!

0 коментара:

Публикуване на коментар